Министър Кралев: Правителството ще завърши мандата, изпълняваме ангажиментите си

Красен Кралев

Mинистерство на младежта и спорта (ММС) подпомага провеждането на спортни занимания с деца и младежи. Ежегодно около 400 деца и младежи с различни видове увреждания (зрителни, слухови, двигателни, ДЦП, аутизъм и други) са включени в общо над 3 400 спортни занимания, водени от около 50 спортни специалисти. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по Дарик радио, съобщиха от ММС.

Проектите по едно от направленията на „Програма за развитие на спорта за хора с увреждания“ – „Спорт в свободното време за хора с увреждания се изпълняват в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Ихтиман, Кюстендил, Пловдив, Силистра, Сливен, София, Троян и Ямбол. За периода 2016-2018 г. са финансирани общо 17 проекта на спортни федерации за провеждане на спортни занимания с деца и младежи със средства общо 532 630 лв.

Относно протестите на майките на деца с увреждания министър Кралев коментира, че всички техни искания са били удовлетворени от страна на управляващите. По думите му, основната грешка е била комуникационна. “Валери Симеонов си понесе политическата отговорност за по-острото си поведение. Всичките искания на майките на децата с увреждания бяха изпълнени – бяха отделени средства в размер на 150 милиона, бяха направени законодателни промени. Всяко нещо, обещано от премиера Борисов, се изпълни”, подчерта той и добави, че публичните изяви трябва да бъдат изключително балансирани особено по толкова чувствителни за обществото теми. Красен Кралев посочи, че подкрепя каузата за интеграция на хората с увреждания, защото това е човешкото, европейското мислене. “Степента на цивилизованост в едно общество се измерва чрез отношението към най-слабите негови членове”, каза спортният министър.

Министър Кралев бе категоричен, че няма да има предсрочни избори, защото правителството изпълнява ангажиментите си към обществото. По думите му, всичко, което предизвикваше напрежение сред гражданите, вече е решено. “Част от демокрацията е да има протести – проблем е когато опозицията се опитва да ги яхне. БСП нямат кауза, нямат платформа, нямат идея за управление. Във “Визия за България” няма нито една дума за спорт. Аз съм спокоен за бъдещето на правителството, защото България има нужда от политическа стабилност. Правителството трябва да си довърши мандата, за да продължим да имаме икономически напредък”, посочи той. Кралев обясни, че когато в ГЕРБ политик допусне грешка, той носи отговорност. “Премиерът Борисов е много чувствителен към тази тема, както и министрите – всички ние знаем, че когато сбъркаш си подаваш оставката”, каза министърът на младежта и спорта.

Относно вътрешнокоалиционните неразбирателства в “Обединени патриоти” Красен Кралев заяви, че във всяко семейство има спорове. “В БСП няма ли спорове - тресат се от вътрешнопартийни противоречия, но имат 100 годишен опит и съумяват да прикриват тези скандали. ОП като по-млада коалиция са по-експресивни и правят комуникационни грешки, вместо да си решават въпросите вътре в коалицията. Няма по-подготвена политическа сила от ГЕРБ, която заедно с ОП, да поеме отговорност за управлението на държавата. Справяме се и с най-тежките ресори”, подчерта Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика