Министър Кралев: Хаос и безхаберие на Олимпиадата в Рио

Министърът на младежта и спорта на България Красен Кралев изрази своето негативно мнение за обстановката на олимпийските игри в Рио. Кралев, който е част от българската делегация на спортния форум написа в своя профил във фейсбук, че цели хаос и безхаберие в най-големия бразилски град.

Ето и цялото становище на министър Кралев:

"Бразилия още не може да разбере, че има ангажимента да организира най-голямото спортно събитие в модерната история. Организацията е катастрофална. Транспортната система за извозване на правителствени гости, служебни лица , членове на Националните Олимпийски Комитети е колабирала. Шофьорите не знаят нито къде отиват, нито къде са маршрутите, нито къде са спортните съоръжения. Да стигнеш някъде навреме е невъзможно а валидността на пропуските за колите зависи единствено от настроението на пазачите. Охраните са неграмотни, груби и не зачитат никакви порядки. Министри и премиери стоят с часове без транспорт и без съдействие от страна на безпомощните доброволци, които не винаги знаят добър английски за да могат да им помогнат.

Рио

Няма никакъв протокол, въпреки че има представители на 206 правителства. Тренировъчните съоръжения са далеч от Олимпийското село ( между 30 мин и час ). Канализацията в селото все още дава дефекти. Храната е достатъчна но с недобро качество. Добре е , че поне за извозването на спортистите има що годе някаква организация, за да не закъсняват за състезанията. Въпреки това, след приключване на церемонията по откриването, на организаторите им бяха нужни повече от два часа, за да върнат спортистите обратно в селото. Организацията за посрещане на официалните гости също беше безобразна. Шест часа безсмислено размотаване с автобуси само за да се чуе семплата реч на бразилския спортен министър. И всичко това гарнирано с постоянно пристигащи сигнали за кражби в селото, обрани спортисти и прочее безумия сътворени от безпомощните организатори. Хаос и безхаберие - това бележи началото на игрите. Всички делегации протестират, но се съмнявам нещо да се промени до края."

Коментари

Задължително поле