Министър Красен Кралев награди ветроходец № 1

В 2021 България е домакин на Европейското първенство

В емблематичния Юнашки салон във Варна, която стана за първи път домакин на церемонията на годишните награди на БФВ, министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди Александър Бачев за ветроходец №1 на 2019 г. Победителят е състезател на ОМСК Циклон Поморие и е истинската спортна сензация за изминалата година с 4- тото място на Световни плажни игри - Катар, Доха, 11- то място на Европейското първенство, 18 – то място в Световната ранглиста., 19– то място на Световното първенство и 1- во място на Държавно първенство. Официалната церемония се провежда от Българската федерация по ветроходство с председател Росен Марангозов и специалната подкрепа на Медицинския университет –Варна. Престижният ВУЗ е единствен в страната, в който се изучава морска медицина, развива много спортове, сред които ветроходство, притежава яхта и водна линейка. „Удоволствие е да си бъда у дома, изпращаме една добра година на българското ветроходство. България и Варна бяха домакин на европейската купа в клас Лазер, тази година отново. Това е сериозна репетиция за домакинството на България на Европейското първенство през 2021 г. „. каза в приветствието си министър Красен Кралев.

„Варна не е само морска столица, но се утвърждава и като столица на ветрилата. Ще бъдем достоен домакин на най-престижните първенства с нови бази за развитие на ветроходството”, каза кметът Иван Портних, който също връчи награди на победителите . Сред официалните гости бяха областният управител Стоян Пасев и Тихомир Тодоров-председател на УС на пристанище Варна, без чиято подкрепа и организация не могат да се случат красивите и атрактивни регати в акваторията на Варненския залив. Известни ветерани във ветроходството поздравиха изгряващите звезди в този спорт.

Първa подгласничка стана Мариела Николова, състезател на Черно море-Бриз Варна в Клас Лазер Радиал, чиито отлични представяния включват 1-во място на Европейска купа Варна за жени, 2-ро място на Балканско първенство 1-во място в Генералната ранглиста на България Клас Лазер Радиал и 1-во място на Държавно първенство.

Почетната стълбичка допълни Иво Тодоров от ОМК „Несебър 2000“, състезател в Клас Лазер Стандарт. През 2019 той е носител на следните отличия; 3-то място на Европейска купа Варна, 3- то място на Балканско първенство и 1- во място на Държавно първенство.

Награди бяха връчени също и в класовете Оптимист, Лазер 4.7, Клас Кадет, Клас 420, Фин, Клас 470, Лазер Радиал, Лазер Стандарт, УИНДСЪРФ КЛАС ФОРМУЛA, УИНДСЪРФ КЛАС ФЪНБОРД, както и при киловите яхти по хандикапната система ORC – A, B, C. Специални награди бяха връчени също в IRC класа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт