Министър Красимир Вълчев е разпоредил проверка в МОН във връзка с Ангел Ангелов

Снимка: Архив

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви, че преди повече от 10 дни е разпоредил проверка заради сигнали, постъпили при него, както от директора на агенция в МОН Кирил Гератлиев, така и от служителя Ангел Ангелов, предаде БНР. В момента Ангел Ангелов работи в дирекция „Подбор на проекти по оперативната програма", а в образователното министерство е постъпил през 2017 г. след спечелен конкурс.

По думите на министър Вълчев притеснителната информация, свързана с дейността на Ангел Ангелов, е от последните месеци, макар че съмнения е имало още преди година в хода на процедурата за оценяване на проектите по операциите за центровете за върхови постижения и центровете за компетентност.

"Тъй като се натрупа информация, бих казал, повече от два или три източника за изтичане на информацията, второ за свързаност на служителя Ангел Ангелов с консултант на име Иво Костов, бяха предприети мерки от страна на изпълнителния директор, освен, че уведоми мен, той е предприел мерки за отстраняване на служителя вътре в процесите, които касаят оперативната програма и конкретно тези операции. Това може би е създавало и усещане в служителя, че той ще бъде освободен от януари месец. Знае, че веднъж годишно през януари месец се пишат оценките, при които при поставянето на най-ниска оценка се дава възможност за прекратяване на трудово правоотношение".

Помолен да е по-конкретен за освобождаването на Ангелов, министър Вълчев каза, че негов работодател е Кирил Геретлиев. Иначе той очаква резултатите от назначената от него проверка.

"Имам сигнали и от двете страни. Тези сигнали са от този месец, сигналите от Ангел Ангелов са за упражнен психологически тормоз, желание да бъде уволнен. Сигналите от Геретлиев са за свързаност и конфликт на интереси, за изнасяне на информация. Трябва малко време да приключи проверката. Всъщност на мен това ми е основният инструмент. За другото препоръчах на Геретлиев преди две седмици за другите сигнали да сезира институции с разследващи функции, става въпрос за сигналите за свързаност, за работа на консултанти и бенефициенти, за спуканите гуми и така нататък".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България