Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

БЕХ трябва да се разбере с ЕК за пазара на газ

Близо 21 хил. лв. глоба за коневъда, изоставил стадото си от около 70 коне в Осоговския балкан

Гласуват за д-р Дечо Дечев в петък

Министър Лиляна Павлова и изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов подписаха споразумение за партньорство

Снимки: Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и Евгений Иванов, изпълнителен директор и член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подписаха споразумение за партньорство по повод предстоящото ротационно председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. Това съобщават от Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.

Лиляна Павлова и Евгений Иванов

Споразумението е израз на реалното партньорство между държавата и българското предприемачество за подготовката и осъществяването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. Ясно е декларирана волята, че българските производители и доставчици, и предлаганите от тях стоки и услуги трябва да бъдат в центъра на общата цел да бъде популяризирана страната ни сред останалите европейски държави.

Документът дава възможност членовете на КРИБ, които имат желание, да направят своите предложения за спонсорство. „По този начин даваме възможност на представителите на българския бизнес от една страна да популяризират своите продукти и услуги, а от друга да работим заедно за добрия имидж на страната ни сред останалите европейски партньори“, коментира министър Павлова.

„Отговорният бизнес, представляван от КРИБ, винаги ще подкрепя българското правителство, когато националният интерес го изисква. В настоящия случай, Българското председателство на Съвета на ЕС е еманация на висш национален интерес“, посочи Евгений Иванов.

Очаква се в периода на председателството от шест месеца България да посрещне над 22 000 гости – членове на делегации на най-високо ниво и журналисти от всички европейски страни.
С Решение на Министерския съвет от 28 юли 2018 г. проектът на споразумение беше одобрен и министърът за Българското председателство беше упълномощен да сключва споразуменията за партньорство.

Водещи български компании и представители на големи чуждестранни корпорации вече проявиха интерес към предоставената възможност. Заявки за дарения има от страна на производители на вода, безалкохолни напитки, бира и вино. Заявено е желание за спонсорство и от производители на текстил за дарение на облеклото на доброволците и на подаръчните комплекти за делегатите.

Спонсорството се осъществява при спазването на принципите на публичност, прозрачност, равнопоставеност и конкуренция, в съответствие с изискванията на законодателството на републиката и на общите политики, провеждани от Европейския съюз, е записано в споразумението. Изрично е упоменато, че спонсорите на председателството не получават търговско предимство в нормативно уредената конкурентна пазарна среда, както и че правителството не изразява предпочитания към отделни производители, доставчици, стоки, услуги, търговски марки и други със сходен характер.

През последните месеци министър Лиляна Павлова и екипите, които работят по подготовка на Българското председателство, проведоха поредица от срещи с представителите на бизнеса у нас, по време на които беше отправена покана към всички български производители и доставчици да станат партньори в организацията на събитието.

Спонсорството или поканата за партньорство към бизнес-организациите е практика, въведена още с първите председателства. Опитът, който ще следва и България, е партньорите да бъдат публични и да останат на сайта на Българското председателство през целия 6-месечен период, а фирмените знаци на компаниите да бъдат изложени в НДК, където ще се провеждат основните събития по време на провеждането на Съвета на ЕС у нас.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. КРИБ да не правят предложения за спонсорство на Лилето и да се правят на ощипани моми,а реално да повишат заплатите на работещите в предприятията им в България. Повечето са на минимална „заплата“.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.