Младен Маринов за убийството в Галиче: Подбудите са по-скоро присъщи на животните

Надявам се този път извършителят да бъде за по-дълго в затвора, той има и други присъди, заяви министърът

„Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности”. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов на брифинг във Враца по повод убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче.

„Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление”, продължи Маринов. „Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди”, коментира вътрешният министър. И обясни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.

„Ние проведохме среща с обществеността в тази махала, те са силно обострени срещу извършителя и семейството му. Това, което предприемаме оттук нататък – там ще продължи полицейското присъствие, за да се предотвратят подобни инциденти. Кметът ни увери, че се работи по въвеждане на видеонаблюдение”, обясни вътрешният министър. Той допълни, че в района остава засилено полицейското присъствие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България