Министър Маринов: Не може във всеки влак да има полицаи

Снимка: Архив

Не може във всеки влак да има полицаи, тъй като това е много сериозен ресурс, заяви вътрешният министър Младен Маринов по повод нападението в нощния влак Пловдив - Варна, при което бе ранено момиче .

След закриването на Транспортна полиция за сигурността по БДЖ се грижи звено на дирекция "Жандармерия". Според него транспортната инфраструктура е много голяма и трябва да се търси ефективността на технически средства за охрана, за да има бърза реакция. "На този етап не можем да отделим повече ресурс, тъй като човешкият ресурс е най-скъпото нещо, което се обезпечава. Има технически средства с видеонаблюдение, с бутони за оповестяване, които могат да дадат информация и ние да реагираме. В тази посока трябва да се върви", каза министърът.

Маринов благодари на мъжа от Церово, който обезвреди нападателя от влака и спаси младата жена. "Бих го похвалил, че е действал абсолютно смело и отговорно като български гражданин, защото наистина действията му са спасили живота на пострадалата и са довели до задържане на извършителя. Това е предотвратило евентуално да пострадат и други хора", каза Маринов при откриването на ново полицейско управление в Елена.

Коментари

Задължително поле