Министър Маринов: Няма задържани българи при операцията срещу италианската мафия

Снимки: Пламен Стоименов/архив

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отрече да са извършвани арести у нас във връзка с мащабната акция срещу италианската мафия.

"В непрекъснат контакт сме с италианците не само по такива случаи, а и по други, които се развиват в момента, но досега не са искали от нас информация. Нямаме данни за български граждани", коментира Маринов.

Вътрешният министър добави, че не знае причината за намесване на името на България в темата. От МВР са отправили запитване до колегите си в Италия.

"Разпоредили сме да се свържат с наши представител там, включително и с представител на италианската полиция, който е в България в посолството. Те ни увериха, че няма български граждани, не знам по каква причина името на страната ни съществува в тази операция", добави Маринов.

По-рано днес при операция там бяха задържани повече от 330 души , сред които политици адвокати, счетоводители и държавни служители. Арести са извършени и извън територията на Италия.

Най-известният задържан е бившият депутат от партия "Форца Италия" - Джанкарло Пители, обвинен във връзки с мафията. Спецакцията беше насочена срещу клана Манкусо ди Лимбади, свръзан с убийства, изнудване, присвояване на активи, пране на пари, търговия с влияние и т.н.

Коментари

Задължително поле