Министър Минеков иска да изхвърли "Труд" от сградата

Войната на министър Минеков, която той води още от първите си министерски дни стигна до безпрецедентни действия. Ползвайки формално клаузи от наемния ни договор, Минеков изпрати писмо, в което цитира заповед за опразване на помещенията в сграда на Министерство на културата, които ползваме на основание на договори за наем, сключени след законно проведени и спечелени конкурси за наемане от ведомството.

Минеков ми е ясен. Но въпросът ми е към президента Радев - това ли е начинът за разправа със свободни и независими медии, който е възприет от служебния кабинет и в частност от служебния министър на културата? Президент Радев, искате с тази нелепица ли да останете във времето?

Искам да добавя, че министър Минеков освен моя вестник преследва със същите прийоми и член на семейството ми, който е на работа в поделение на Министерство на културата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Корабов

    Войната, която болшевиките-троцкисти водят срещу държавата и демокрацията отдавна е преминала всякакви граници! Не разбирам как е възможно всичко това да се случва на територията на Европа! Не съм изненадан изобщо от посегателствата на тия морални и интелектуални джуджета върху истинската журналистика! Ако обществото не може да защити свободата на словото, значи не може да защити и своето бъдеще. Позор за синчето на Тодор Живковия соло та_ак от ловната банда!

Още от Коментари