Министър Нанков: До края на годината започваме ремонт на още три обекта на магистралите Хемус и Тракия

До края на годината започваме ремонт на още три обекта на автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Министерски съвет след среща с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов.

„Имаме 17 съоръжения по автомагистрала „Тракия“ и автомагистрала „Хемус“, които са в лошо състояние. Миналата година ремонтирахме 7 съоръжения, а тази година - още 5. Три от тях са на автомагистрала „Хемус“ – съоръжението Коренишки дол при 37 км, съоръжението на 33 км в посока от Варна към София при тунел „Витиня“, съоръжението при „Потоп“. И две мостови съоръжения на автомагистрала „Тракия“ – на 20 км и на 37 км, което беше компрометирано след прелелия язовир край Ихтиман. Ресурсът за това е над 130 млн. лв.“, обясни Нанков.

Той посочи, че до края на годината ще започне работа и по още три обекта - два на автомагистрала „Хемус“ и един на автомагистрала „Тракия“.

"Знам колко е трудно за шофьорите, но призивът ми към тях е да бъдат търпеливи, защото всичко това е за тяхната безопасност. В пикови часове в почивните дни се образуват задръствания, но това е, с което разполага държавата, за да може нашите пътища да гарантират безопасното придвижване. Тежкотоварните автомобили по автомагистрала „Хемус“ са изведени по алтернативен маршрут, но съм убеден, че до 1 ноември ще приключим с тези ремонти и ще възстановим движението по тях", обясни министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции