Министър Нанков: На 25 септември внасяме източния вариант за Кресненското дефиле в Брюксел

МРРБ дава за проверка на компетентните органи лъжовна подписка на "еколозите" в Кресна

На 25 септември е предвидено посещение в Брюксел, където ще бъде представен източният вариант за участъка Кресненско дефиле от АМ Струма пред двама еврокомисари. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков по време на инспекцията си днес на строежа на участъкът Кресна-Сандански от магистралата.

„По време на обсъжданията хората са се обединили около варианта, който се препоръча от АПИ. Повечето от опасенията, които са имали жителите, са били разсеяни. Но те ще бъдат разсеяни и с конкретните действия на АПИ. Хората имаха опасения, че няма да могат да стигнат до нивите, но няма такова нещо, защото ще бъдат изградени пет пътни възела”, обясни министър Нанков.

Ще има и места за тържища и за отдих. Министър Нанков посочи още, че в Кресна е правена подписка от еколозите, като тя е била представяна като присъствен лист на влизане в сградата.

„Ще помолим компетентните органи да направят проверка дали подписаните знаят за какво са се подписали.

Министърът обяви, че еколозите, обявили се против източния вариант на АМ „Струма” в Кресненското дефиле, защитават интересите на фирми, чието желание е да строят тунели.

По думите му компетентните органи трябва да се сезират и да накажат хората, които вменяват на обществото, че източния вариант е пътят на смъртта.

Експертите от АПИ са си сложили подписите под източния вариант и той е защитен и най-сигурен, каза още министър Нанков и допълни, че целта е през 2025 година да имаме завършена магистрала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България