Министър Нанков: Предстои да се вземе политическо решение за тарифирането при ТОЛ системата

Снимка: mrrb.government.bg

Предстои да се вземе политическо решение и ще изберем най-добрия модел от социално-икономическа и обществена гледна точка, за да имаме възможно най-балансираният модел за тарифирането на услугата. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Изявлението е в отговор на питане на депутата от БСП Манол Генов относно таксуването след въвеждането на ТОЛ системата.

„Тарифата ще бъде част от процеса на внедряване и ще се одобри от Министерски съвет. Този процес е отворен понастоящем и може би затова не ви е ясно. Ако колегите от ГЕРБ знаят повече може би трябва да обмените опит с тях“, коментира той. „Въпросът е отворен и мисля, че много добре съзнавате, че към момента няма никой в държавата, който би могъл да даде точен отговор каква ще бъде таксата за преминаване по републиканските пътища. Това ще стане на етапи с внедряването на системата“, обясни Николай Нанков.

По повод казаното от депутата Манол Генов, че на БСП не е ясно как ще бъдат таксувани пътните превозни средства с въвеждането на ТОЛ системата министърът посочи: „Един съвет от мен, може би нямам право да го направя, но на транспортна комисия г-н Мутафчиев ми каза, че няма въпроси и всичко му е ясно, така че имайте малко по-добра комуникация“.

Във връзка с предложението на депутата от БСП за съвместно изслушване с парламентарната транспортна комисия Николай Нанков коментира: „Не е в правомощията ми да определям дати, никога не съм отказвал да участвам. Задължен съм да присъствам на ваши заседания, задавайте въпроси, организирайте изслушвания, дебати, разисквания, насреща съм“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.