Министър от кабинета на Тереза Мей: Споразумение за Брекзит ще се постигне през ноември

Снимка: Архив

Министърът от кабинета на Тереза Мей Дейвид Лидингтън предполага, че споразумение с ЕС ще се постигне през ноември, пише „Гардиън“.

Министърът за Брекзит Доминик Рааб планира да възобнови преговорите с Брюксел следващата седмица, тъй като правителството настоява, че не се е отказало от надеждата да сключи сделка с ЕС през октомври - въпреки признанието на министъра на кабинета Дейвид Лидингън, че графикът би могъл да се изплъзне.

Рааб обеща да подходи към преговорите с "енергия и ентусиазъм" и възнамерява да прекарва повече време в преки разговори с преговарящия на Европейската комисия Мишел Барние, отколкото предшественика му Дейвид Дейвис.

Министърът за Брекзит каза по-рано, че според него споразумението между Великобритания и ЕС е готово на 80%, а източници от "Даунинг стрийт" заявиха, че и двете страни са готови да приключат преговорите "колкото е възможно по-скоро".

В първото публично признание от страна на правителството, че октомври вече не изглежда реалистичен краен срок, Лидингтън заяви, че ЕС няма да има проблем да насрочи извънредна среща, за да финализира сделката и че крайният срок през ноември ще бъде "постижим".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа