Министър Павлова: Очакваме на срещата на върха в София да приемем политическата декларация, че европейската перспектива е необратим процес

На Срещата на върха утре очакваме 28-те европейски лидери и 6-те балкански лидери да приемем политическата декларация, че европейската перспектива е необратим процес. Това каза министърът за Българското председателство Лиляна Павлова на откриването на дискусия на тема „Инвестиционен потенциал на Западните Балкани“ в НДК.

„На основата на декларацията да приемем и Софийския план, с който да започне реализацията на определените проекти“, посочи Лиляна Павлова и допълни, че планът включва 3 основни стълба.

„Първият са приоритетите, насочени към институционални реформи, така необходими в държавите от Западните Балкани“, изтъкна министърът. „Вторият стълб е сигурността, мерките и борбата с организираната престъпност и миграцията“, обясни Лиляна Павлова. „Третият и най-важен стълб е това как по-добре да инвестираме и да развием потенциала на региона“, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България