Министър Павлов поиска обяснения за авариите с тока и парното

Във връзка със сигналите за прекъсване на електрозахранването и на топлоснабдяването в някои райони на София през почивните дни (4 и 5 февруари 2017 г.) министърът на енергетиката Николай Павлов поиска обяснения от ръководствата на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „Топлофикация София“ ЕАД, съобщиха за „Труд“ от пресцентъра на министерството.

Спешно от двете дружества се очаква да предоставят информация за вида на авариралите съоръжения, причините за прекъсване на снабдяването, броя на засегнатите клиенти и мерките, предприети от компаниите, за своевременно възстановяване на захранването с електрическа и топлинна енергия.

Министър Павлов изрази безпокойство във връзка с концентрацията на аварии в събота и неделя, които съществено са нарушили нормалното енергоснабдяване на стотици жители на столицата.

След получаване на исканата информация ще бъде взето решение за необходимостта от извършване на специализирани проверки от екипи на Министерството на енергетиката в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „Топлофикация София“ ЕАД, касаещи сигурността на енергоснабдяването.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И на тези смешници от перник топлофикация перник умрехме от студ и сеха ни ларат да плаща ме

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.