Министър Петя Аврамова: Приоритетите ми в работата ще бъдат ефективност, качество и контрол

Снимки: Пламен Стоименов

Имам 3 приоритета, които ще държа да спазваме в работата си - ефективност, качество и контрол. Това каза пред журналисти Петя Аврамова след като беше избрана за министър на регионалното развитие и благоустройство.

„Съзнавам отговорността, която поемам с поста. Ще държа на приемствеността и ще продължа всички добри политики на предходните министри - Нанков и Павлова“, заяви тя. „За мен ще бъде безкрайно ценно да получа подкрепата на Николай Нанков, когото дълбоко уважавам и ценя. Ще бъде ценно за мен да получа възможност да използвам неговите знания и опит. Ще разчитам на професионализма, на опита и на компетенциите на всички служители в МРРБ“, обясни Петя Аврамова.

„Отговорен човек съм и ще се опирам на опита и знанията на всички в сферата. Ще работя съвместно с общините, с бранша и съсловните организации“, коментира тя. „Вярвам, че с ангажираността на всички в законодателната власт, ще успеем да свършим работата, която ни предстои за облагородяване на страната, за добра градска среда и пътища“, посочи Аврамова.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов за доверието, на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и на всички, подкрепили номинацията ѝ. „Приемам подаването на оставки от тримата колеги като морален акт на съпричастност към това, което се случи в Своге“, каза Петя Аврамова. „Няма как да коментирам подробности по този случай при встъпването ми в длъжност, нека да оставим всички разследващи органи да си свършат работата“, посочи още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България