Министър Пламен Узунов: Реформата в МВР поражда напрежение сред служителите

Реформата в МВР, приета от депутатите от предишния парламент, поражда напрежение в Министерството, заради необоснованото увеличение на доходите на част от служителите.Това заяви пред БНР служебният вътрешен министър Пламен Узунов. Той допълни, че е възможно това да повлияе на мотивацията на работещите.

Вътрешният министър уточни, че въпреки напрежението, което създава сред служителите изпълнението на реформата в МВР, той трябва да я изпълни:

Административно обвързан съм да подпиша заповедите за назначаване, свързани с административната реформа. За съжаление в момента е налице напрежение от социалната несправедливост, тъй като необосновано доходите на част от служителите ще бъдат завишени. Ръководството на МВР обаче ще търси начини за преодоляване на социалното неравенство, допълни Пламен Узунов и не изключи:

Възможно е да повлияе на мотивацията. Аз и ръководството на МВР, в периода, в който ще бъдем ангажирани с тази дейност, ще търсим компенсаторни механизми, с които да потушим това социално неравенство.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. може би точно това е била целта на законодателя – не недоволството, а анализ на дейността?

  2. Кога ще изгониш прасетата.Ебаси тюмбелите.Кога ще махнеш корумпираните и връзкарите?Три месеца школа и вече ченге с пищов.

    1. Айде идвай в МВР бе снажния какво само ривеш като тарикат селянин .

  3. Господин Министър, незаменими хора няма! На който не му харесва – сбогом! Полицаите не оправдават доверието!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.