В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Министър-председателите Борисов и Вучич обсъдиха строителството на междусистемната газова връзка България – Сърбия

Снимка: Архив, Александър Вучич и Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов се срещна със сръбския си колега Александър Вучич в рамките на провеждащата се в Рига годишна среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, съобщи българската правителствена пресслужба.

Основен фокус в разговора им бе енергетиката и общите инфраструктурни проекти. Двамата обсъдиха подписването на одобрения от Министерския съвет меморандум за разбирателство по проекта за изграждане на междусистемна газова връзка България – Сърбия. Премиерът Борисов подчерта, че дейностите по строителството на интерконектора са в активна фаза и се надява скоро този проект да бъде финализиран. „Интерконекторът е стратегически за отношенията между България и Сърбия, защото темата енергетика е ключова и за двете страни. Изграждането на газови връзки, магистрали и жп линии между приятелските народи на Балканите е значителна стъпка напред към общата ни европейска интеграция и развитие“, отбеляза премиерът Борисов.

Премиерът Бойко Борисов информира сръбския министър-председател, че на 11 ноември в Русе ще бъде въведен в експлоатация интерконекторът между България и Румъния, който ще е и първата изградена междусистемна газова връзка за страната ни. Министър-председателят подчерта, че така ще бъде изпълнен един от основните приоритети на Европейския енергиен съюз – за изграждане на междусистемна свързаност в региона на Югоизточна Европа. “България работи активно за диверсификацията на газовите източници и доставки. Двата интерконектора са неразделна част от концепцията на българското правителство за газоразпределителен център на територията на страната“, подчерта Бойко Борисов.

Сръбският премиер Александър Вучич покани министър-председателя Борисов на официално посещение в Белград.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. бойко тъпото проигра Южен поток. ЕС даде на Газпром 90% от капацитета на газопровода Опал, а това ще позволи да се удвои капацитета на Северен поток. От 2019 година Русия няма да транспортира газ през Украйна, а самите украинци бяха силно изненадани за Опал и се заканиха да се съдят с ЕС, защото губели били 450 милиона от това, но по-скоро губят няколко милиарда от транзит на руски газ, това е по-голямата им беда. На фона на всичко това и бойко тъпото иска да се прикрепи към сърбите, защото ако Турски поток продължи през Гърция за останалата част на Европа ще мине през Сърбия. бойко тъпото го е страх, че ако от 2019 година България остане без газ той ще изживее останалата част от живота си в затвор.

  2. ВЕЛЕМИРЧО ПРАВИШ СЕ НА ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ ,НСО НЕ СИ .ОСВЕН ТОВА СИ СЛАБ В ГЕОПОЛИТИКАТА , А ТЯ КАКТО МОЖЕ БИ СИ ПОДОЧУЛ , НЕ СЕ ВЪЛНУВА ОТ ТВОЕТО МНЕНИЕ .-ИНТЕРЕСЪТ ПРЕДИ ВСИЧКО , БАЙНО ,ИНТЕРЕСЪТ .КЕПЕПИРЕЦЪТ…..РУСНАЦИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ИДИОТИ , ТЕ ЗНАЯ КАКВО ДА ПРАВЯТ , НО ОТ ТВОИТЕ ОЦЕНКИ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ .

    1. Абе бай уй, не се прави на умен, защото не става въпрос за геополитика, а за това, че другия бай уй се направи на Хитър Петър и реши, че може да прецака руснаците и така да се разкрачи още повече на краварите, а от разкрачването му България ще остане без газ за следващите 300 години. Ето за това иде реч. Ако ще се застъпваш за булката от Симитли го прави умно капуте.

  3. Боко да земе ся и ибрика, да го лъсне и иде при партнера си ердо да му направи густо и пусне малко газ…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.