Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич поиска пакетиране на Балканските държави за членство в ЕС

Българският премиер Бойко Борисов и министър-председателят на Босна и Херцеговина Денис Звиздич Снимка: МС

По време на пленарното заседание председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич отново отбеляза, че България първа е признала държавата им. Звиздич подчерта, че приоритетите на Босна и Херцеговина са борба с корупцията и тероризма, икономическо развитие и европейска интеграция. Заяви, че очаква ЕК да приключи работа по въпросника , отговорите им били над 20 000 стр. Той подчерта, че са предприети над 200 икономически реформи.

Звиздич заяви, че Босна и Херцеговина са в много добри отношения със съседите си и често се срещат с ръководствата на шестте държави от Западните Балкани. „Миналото е минало”, гледаме в бъдещето”, каза премиерът на Босна и Херцеговина. Той призна, че има проблем с Косово и че Босна няма да го признае, но ще работи за задълбочаване на търговските отношения с тях. Премиерът на Босна и Херцеговина се оплака, че пътуването от Сараево до Скопие отнемало 6 часа заради лоша инфраструктура.

„Босна и Херцеговина принадлежат към Европа, ние сме европейски хора и искаме да сме част от Европа. Тук сме толерантни, приемаме се каквито сме. Не приемаме в бъдещото разширяване да се приемат определени страни, искаме Балканите да влязат в ЕС като пакет.

Звиздич заяви, че 78 % от хората в Босна и Херцеговина искат да са в Европа. „Това е нашето послание. Всяко друго писание е лъжа и инсинуация”, подчерта той и не скри, че има опити на от други страни да врияят в различна посока. „Очакваме помощ от вас с вашето европредседателство” , обърна се към Борисов Звиздич. На няколко пъти по време на пленарното заседание той отправя това послание към нашия премиер. „Много хора говорят от името на Босна и Херцеговина и заблуждават ЕС, вие г-н Борисов, разкажете на европейските партньори истината”, призова Звиздич.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Aааа да си ги немаме такива! Който се пакетира с нас, все ни изпреварва. Никогиш пакет с други! Да се пакетират с Украйна.

Отговорете