Министър Радев: Наша грешка е, че не успяхме да опазим Пелов, продължаваме да получаваме сигнали за избягалия Радослав Колев

В Ботевград има задържани - синът на Пелов и други, не мога да разказвам, внимаваме винаги какво разказваме, господар на досъдебното производство е Прокуратурата, коментира  акциите от последните дни в Ботевград вътрешният министър Валентин Радев.

Нашата грешка е, че не успяхме да опазим Пелов, пазим всички граждани, стъпка ни трябваше, за да предотвратим две жертви. Продължаваме да получаваме сигнали за другия избягал затворник - Радослав Колев, уточни пред БНТ министър Радев.

Той коментира вчерашното бягство на мъж от ареста : Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на Районното управление. Възползвал се е от нарушение на правилата. Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена. По думите му мъжът е пуснат до тоалетна, която не е била с по-засилени мерки за сигурност.

Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа , аз се опитвам като министър да гледам тенденциите, допълни Радев и каза, че повечето избягали затворници биват хванати.

 

За мен беше изненада, че прекъснаха дебатите по вота на недоверие. Не ГЕРБ реши, че няма нужда от дебати. Ние бяхме подготвени. Останах изумен, че никой от опозицията не иска да говори. Не изчерпаха времето за изказвания, коментира дебатите по вота на недоверие вътрешният министър.

По думите му падат грабежите през последните години. Всички искаме разкриваемостта да е по-голяма. При срещите си с кметовете, не чух един да стане и да критикува. Купуваме автомобили, пристигнаха около 500 нови. Нека кажат какво искат, аз казах, че ще отида в парламента и ще се бия за тези искания. Платихме униформите - 17.5 млн. лева. Вдигнахме заплатите 15-20 процента, допълни още Валентин Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България