Министър Радев: Основната причина за ситуацията в Бургаска област са дъждовете

Основната причина за ситуацията в Бургаска област са дъждовете. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в бургаското село Черни връх, във връзка с бедственото положение в общините Бургас и Камено в областта .

Пътувайки насам видяхме това, което се е случило. Първото впечатление, което имаме, че дъждовете са били толкова големи, че е нямало как да не се случи такова нещо, коментира Радев.

Той отбеляза, че прогнозата е била за количества около 20-30 л/кв. м., след това от МВР чрез ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са предупредили всички области, че ще има 40-50 л/кв. м. "Оказва се, че на места са стигнали до 200 л/кв. м. Това означава, че основната причина за това, което се е случило във всички села, са дъждовете", заяви Радев.

"Взети са всякакви мерки, не виждаме бедстващи хора - всички, които са имали нужда, са или в роднини, или в кметствата. Електричество и питейна вода има навсякъде. Няма нужда от храна. Пътищата са проходими", каза още вътрешният министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България