Ремонтират автомагистрала “Черно море” Реконструкцията е на 2-ри километър от Варна над река Звездишка

Премиерът Борисов: Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в региона

Камери в кафенетата също заснели предаването на подкупа

Заседанието на КСНС при Румен Радев през обектива на “Труд”

Говорител на ЕК: Срещата в София е много важна за бъдещето на Балканите

Колежки на ранената полицайка: Не се страхуваме!

Концесионерът “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“: Очакват се над 5 млн. пътници на морските летища за 2018

“Левски” осъди остро инцидента с полицайката

Министър Петкова: Централите, които работят на въглища, ще трябва да кандидатстват за дерогация

МВР и ММС обсъдиха предприемането на общи мерки срещу вандализма по време на футболни мачове

Германия е готова да приеме още 10 хил. бежанци от Северна Африка и Близкия Изток

Отмениха 13-годишна присъда за мъж, нарязал жена с резачка

Нов магазин на NET1 отвoри врати в Младост 3 Петър Ризов-управител на NET1: „Искаме да сме приятели и партньори – задълго!“

Училища, детски градини и граждани в надпревара за най-красиво дворно пространство

Повторен оглед в общината в „Младост“, кабинетът на Иванчева не е запечатан (СНИМКИ)

Министър Радев проведе работна среща с германските си колеги от федералните провинции Хесен и Саксония

Снимка: МВР

Министър Валентин Радев проведе работна среща с германските си колеги от федералните провинции Хесен и Саксония, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигурността на външните граници на Европейския съюз, необходимостта от съвместни усилия за противодействие на тероризма и усилията за противодействие на трафика на хора и каналджийството бяха сред темите, обсъдени в рамките на работната среща, провела се в Министерството на вътрешните работи.

Министър Валентин Радев и германските му колеги Петер Бойт – министър на вътрешните работи и спорта на федерална провинция Хесен, и Маркус Улбиг – държавен министър на вътрешните работи на федерална провинция Саксония, дадоха висока оценка на двустранните отношение между Германия и България и практически ориентираното полицейско сътрудничество.
Българският вътрешен министър запозна министрите Бойт и Улбиг с предприетите мерки за укрепване на контрола и сигурността на българските граници в контекста на съвременните предизвикателства. Гарантирането на високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС е основен приоритет на българските власти.

Министър Радев припомни законодателните промени, с които бе дадена възможност за участие на армията в охраната на държавните граници, както и направените от страната инвестиции за изграждане и модернизиране на инфраструктура, оборудване и технически средства, надграждане на информационните и комуникационни системи.

Същевременно изрази очакване, на ниво ЕС да бъде постигнато съгласие за разпределение на търсещите убежище лица на принципа на истинска солидарност, без държавите членки на първа линия да се превръщат във „вечно отговорни“ за тези лица.

Българският вътрешен министър запозна своите колеги и с мерките, предприемани от България за борба с тероризма и превенцията на радикализацията.

В срещата с германската делегация участваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Анжелина Тотева, директорите на ГДГП и ГДПБЗН главните комисари Светлан Кичиков и Николай Николов, директорът на дирекция „ЕС и международно сътрудничество“ – Снежина Маринова и на дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ – Валентин Костов.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – TRUD@TRUD.BG И TRUDONLINE@GMAIL.COM

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.