Министър Сачева: Това не е протест на майки на деца с увреждания, а политически провокации

Деница Сачева

За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и тежка злоупотреба на каузата за хората с увреждания. Това заяви на брифинг Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева заедно с представители на НПО и националния съвет на хората с увреждания.

Видяхме опит на една активна провокация, един зловреден хепънинг, организиран от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде представен като защита правата на хората с увреждания, обясни Сачева, визирайки вчерашната ситуация с бус на майките от инициативата „Системата ни убива“, който не беше допуснат до протестната блокада на „Орлов мост“ в столицата, който определи като „опит за активна провокация“. 

„Това, което се случва на улицата, не е дневният ред на хората с увреждания. Това не са политиките, от които те имат нужда. Хората с увреждания имат нужда не само от пари, а от конкретни идеи, политики, програми и мерки, които ние разработваме с тях“, подчерта тя.

„Въпреки деструктивния характер на поведението на госпожа Вера Иванова, тя е част от работните групи на Министерството на труда и социалната политика и като член като на тези работни групи тя получава информация и документи, справки. Има възможност да участва в активен диалог и разработването на политиките", обясни Сачева по повод протеста на майкит на деца с увреждания от "Системата ни убива". 

„Сами преценете дали трябва да продължавате на наричате това, което се случва навън, протест на майки на деца с увреждания. Това не е протест на майки на деца с увреждания. Това са политически провокации. Тежка злоупотреба с каузите и с това, от което имат нужда хората с увреждания“, добави министърът.

Коментари

Задължително поле