ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

Кралев участва в среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата Обсъждат как да се постигне синхронизация на календарите на двете организации

Туск: В понеделник ще има мерки по случая „Скрипал“ срещу Русия

Остава в сила бедствената ситуация във Видинско

Бургаската полиция взема мерки срещу “Син кит”

Министър Кирил Ананиев: Разработваме три модела за здравеопазване Пациентът е във фокуса на всеки един от тях

Министър Семерджиев: Водата в Хасково не крие риск за здравето за хората

Няма съществуваща заплаха за общественото здраве, увери министър Илко Семерджиев на пресконференция по повод установеното замърсяване с уран на два от водоизточниците, които снабдяват Хасково с питейна вода. Здравният министър заяви, че е получил уверенията на ВиК – Хасково, че градът има и други водоизточници, така че може да се осигури с вода без риск за хората.
От РЗИ-Хасково са издали заповед за спиране на ползването на кладенците и предписание за алтернативи източници, така че населението светкавично да бъде захранено с вода. Тези дейности са извършени в максимално кратък срок. Бяхме информирани и направихме бърза координация с МОСВ и МРРБ. В резултат на това, направихме поредица от срещи с министри и експерти. Подписахме съвместна заповед, в която участват управленци и експерти от трите ведомства“, коментира Семерджиев.
Министър Семерджиев припомни, че на 30 март т.г. с министър Костова са подписали договор, с който МЗ е било финансирано с 10 млн. лв. за оборудване на 10 лаборатории за мониторинг на качеството на питейните води. „Политиката ни е такава, че без да имаме казуси, се грижим за качеството на водата. Предприетите мерки са част от помислена политика. Реакциите ни са светкавични и по постигане на резултати. Нямаме конкретен идентифициран здравен риск“, каза още здравният министър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.