Министър Теменужка Петкова: Електроразпределителните дружества имат готовност за есенно-зимния период

Теменужка Петкова

Електроразпределителните дружества са предприели необходимите действия и имат готовност за есенно-зимния период. Това заяви пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова при откриването на реконструираната подстанция „Добруджа“ в Суворово.

Тя отбеляза, че е осъществена проверка на трите електроразпределителни дружества. „Резултатите от тази проверка показват, че трите електроразпределителни дружества и Електроенергийният системен оператор са предприели необходимите действия и имат готовност за посрещане не есенно-зимния сезон. Българските граждани трябва да бъдат спокойни.

Това, което зависи от нас, като действия, ние сме го предприели, остава и природата да бъде по-благосклонна. В резултат на сериозните снегове, които паднаха през март 2015 година, направихме важни изводи по отношение и на нормативната уредба, включително във връзка с енергийните обекти. Заедно с колегите от Министерството на земеделието, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на енергетиката направихме промени в наредбата за сервитута на енергийните обекти. Това даде възможност и на трите електроразпределителни дружества и на Електроенергийния системен оператор да предприемат необходимите действия да се минимизира рискът от падане на дървета, късане на електропроводи, което беше основната причина и проблем през март 2015 година“, заяви министър Теменужка Петкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България