Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Министър Теменужка Петкова: Има готовност на електроенергийната система да посрещне есенно-зимния сезон

Теменужка Петкова

Електроенергийната система е в необходимата готовност да посрещне есенно-зимния сезон. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНТ.

„Знаете, че през 2015-та година имаше тежка зима. От тогава всички си извлякохме необходимите услуги. Тежката ситуация тогава стана причина да направим и промени в нормативната уредба, която е свързани със сервитута на енергийните обекти в страната. Това беше една важна стъпка”, обясни министър Петкова.

„Това даде възможност на електроразпределителните дружества да предприемат необходимите действия, така че да се елиминира риска високите дървета до електропроводите да причиняват щети и да водят до дисконфорт и проблеми в електроснабдяването на българските потребители”, допълни още тя.

Енергийният министър обясни ще, че в момента съществуват достатъчно гаранции за това, че подаването на природен газ до българските потребители ще бъде нормално и няма да има проблеми. „Хората трябва да бъдат спокойни. Погрижили сме се и сме предприели всички необходими мерки”, увери министър Петкова.

Тя коментира и ситуацията около рудник „Бабино”, където миньорите останаха няколко дни под земята в знак на протест срещу неполучаването на трудовите си възнаграждения. „Трудът на тези хора е много тежък. Те работят в много тежки условия. Поради тази причина всички ние трябва да се отнасяме с необходимото уважение към тях. Те са достойни хора”, коментира министър Петкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.