Министър Теодор Седларски в Бургас: Обсъжда се икономическа зона "Равнец"

Теренът на индустриялния парк включва и бившето военно летище

Възможностите за привличане на инвестиции в област Бургас и по конкретно финансирането на икономическа зона "Равнец", бяха обсъдени на специална среща между министъра на икономиката доц. д-р Теодор Седларски, който е бургазлия, и областния управител Вълчо Чолаков. Губенаторът Чолаков коментира, че 3500 дка - колкото е теренът, определен за индустриален парк в Равнец, са изключително атрактивни и при една добра управленска концепция, могат да бъдат привлечени инвестиции към област Бургас. В зоната влиза и бившето военно летище, което е запустяло и неизползваемо от години.

Индустриалната зона в Равнец е един от проектите, по които се работи активно. Процедурата по прехвърляне на собствеността на бившата авиобаза от държавата на Община Бургас беше едно от нещата, които Чолаков задейства веднага след встъпването си в длъжност,посочиха от областната администрация след срещата.

Областният управител обсъди с министъра и възможностите за вдигане прага на ДДС, въвеждане на патенти за някои дейности, облекчаване на разрешителни режими и процедури, касаещи бизнеса, например отмяна задължението за публикуване на годишен финансов отчет в Търговския регистър.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес