Министър Узунов иницира среща във връзка с опашките от товарни автомобили на ГКПП-капитан Андреево

Междуинституционалната среща се проведе на граничния пункт, съобщават от МВР. Обсъдена беше ситуацията във връзка с формиралите се колони от изчакващи товарни автомобили, бяха набелязани мерки за намаляване на опашките и нормализиране на трафика през ГКПП в следващите няколко дни.

„Гранична полиция“ разполага с достатъчно персонал и необходимите технически средства, автоматизираните системи за граничен контрол работят устойчиво и служителите не изпитват затруднения в обработката на входящ и изходящ товарен трафик при спазване на изискванията за контрол по външните граници на ЕС.

В срещата участваха заместник-директорът на РД „Гранична полиция“ – Елхово комисар Стоян Мандаджиев, съветникът на министъра по въпросите, свързани с граничния контрол и охраната на държавната граница Захарин Пенов, директорът на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова, началникът на Митница Бургас Валери Стефанов и заместникът му Красимир Фучеджиев, началниците на ГКПП комисар Емил Гочев и на митническия пункт Господин Господинов и омбудсманът на Република България Мая Манолова.

По инициатива на „Гранична полиция“ утре ще се проведе среща с турските гранични власти за набелязване на съвместни мерки за нормализиране на трафика на товарни автомобили през ГКПП - Капитан Андреево.

Към 17 часа днес опашката от изчакващи товарни автомобили на пункта е около 13 километра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България