Министър Цачева: Имаше доклад за 6 ИТ проблема относно Търговския регистър

Правосъдният министър Цецка Цачева

Имаше доклад за 6 ИТ проблема относно Търговския регистър, подписахме договор за 3,6 млн. лв. за оборудване. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на извънредното заседание на парламента.

„През май 2015 г. към Министерството на правосъдието е изготвен одит относно рисковете в системите на Агенцията по вписванията и основно Търговския регистър. Според одита е имало някои забележки, но като цяло рисовете са идентифицирани, индивидуализирани и след това идва информацията, с която аз разполагам и която е публична в страницата на Агенцията по вписванията“, каза още Цачева и посочи, че там фигурират всички доклади.

„На 26 септември миналата година изпълнителният директор на Агенцията по вписванията ми е представила доклад от една от фирмите, които поддържат Търговския регистър, която конкретизира 6 ИТ проблема и предложения за решаването им. Аз бях съгласна с тях и те бяха изпълнени в най-кратки срокове“, каза още правосъдният министър и посочи, че в края на декември миналата година е бил подписан договор за 3,6 млн. лв. за оборудване с фирма „Лирекс“. „Но как е използвано то, трябва да питаме съответните специалисти“, коментира министър Цачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България