Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Министър Маринов: Италианските власти не знаят за кого са предназначени задържаните вагони с отпадъци

Рамадан Аталай, ДПС: Избрането на независим прокурор е извън правилата в момента

Искат 622 лева за почивка на Нова Година Със 137% нарасна търсенето на обяви за селски къщи по празниците

Мини екскурзии в региона ще предлага Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”

Мини екскурзии в десет лъча, които обхващат туристически дестинации в целия регион, планират от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” за началото на туристическия сезон. Три от местата са свързани с религиозния туризъм и включват манастири и църкви около Велико Търново. Сред забележителностите, които ще имат възможността да посетят туристите, са паметници в околностите на града, но и в Етъра, Габрово, Елена, Трявна и Дряново. „Идеята ни е да увеличим престоя на туристите в града. Когато туристът дойде за един уикенд, ние да му предложим за половин ден да разгледа нещо, което е около Велико Търново”, поясни Борислав Йорданов, управител на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

Всеки момент ще започне продажбата на билети за Третия летен сезон на „Сцена на вековете”. От Общинския туроператор продължават промотирането на хълма „Трапезица”, както и една от новите туристически атракции на старата столица – паркът „Мини България”. Продължава и провеждането на успешно стартиралата през лято 2017-а игра „Тайната на деветте ключа”.

В края на месец март във Велико Търново вече пристигнаха туристите, които пътуват с круизни кораби по р. Дунав.

Туристите от Латинска Америка са изключително активни през последните години, за тях Велико Търново е нова дестинация и градът и забележителностите, които предлага, са интересни за тях. Има заявен интерес и от испански и италиански туристи, а през великденските празници сред най-активните са били румънците. „Те бяха доста впечатлени от нас още от борсата в Букурещ, в която участвахме”, посочи Борислав Йорданов.

Един от проблемите, които стоят пред туризма в града и региона, остава недостигът на леглова база и то в моментите, когато по време на големи мероприятия на едно място трябва да се настанят голям брой хора. „Това е проблем и неудобство, но се надявам в бъдеще да се вземе предвид от бизнеса”, коментира още Йорданов.

Около 22-ма са хората, които целогодишно работят в екипа, ръководен от Борислав Йорданов. По време на летния сезон бройката нараства и достига 28-30 души, включително с двата екипа, които отговарят за аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина” на крепостта Царевец. По време на мащабни събития като предстоящото изложение „Културен туризъм” агенцията привлича и студенти, които на терен надграждат наученото в университета.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.