РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“ спряха дейности по почистване на река Вит

Осъдиха двама инспектори от Агенция по храните, взели подкуп

Сестрата на Бергюзар Корел е чистачка в САЩ

Катастрофа между два тира блокира движението на пътя Плевен – София

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Влак прегази легнал на релсите мъж край гара „Костенец“

Минка Сърнешка: Не се подлъгвайте от обещания, които никога няма да бъдат изпълнени

„Не се подлъгвайта от обещания, които никога няма да бъдат изпълнени“, призова в специално обръщение към пловдивчани кандидатът за народен представител Минка Сърнешка, която е поставена под №10 в листата на „БСП за България“ в 16 МИР. Ето и пълният текст на обръщението на дамата с №10 в интегралната бюлетина с №10:

„До края на предизборната кампания остава само един ден – петъчният. Имаме по-малко от 48 часа, за да си направим равносметка, за това кой какви предложения предлага за стабилизация на страната ни и за Пловдив като част от България. Дали изпълнението им е възможно и дали обещанията не са само популизъм, целящ да събере повече гласове. Нека гласът на разума ви води, но не забравяйте и повелите на сърцето си. Не се подлъгвайте от сладки обещания, които никога няма да бъдат изпълнени.

Затова припомням основните приоритети, които БСП ще отстоява в следващото Народно събрание:
– Специално законодателство за публичните предприятия – с над 50% държавно или общинско участие. Гарантиране на приходи в държавния и общинските бюджети.
– Нов модел на финансиране на български предприятия. Създаване на фонд „Индустрия“ с начален капитал от 500 млн. лв. за дялово финансиране на предприятия, изпълняващи определени критерии.
– Създаване на фонд „Иновации“ с начален капитал от 150 млн. лв. за фокусирана подкрепа на млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки.
– Подкрепа на инициативите на ЕК по създаване на Съюз на капиталовите пазари – опростяването на изискванията за проспектите за малки и средни предприятия.
– Създаване на отделен сегмент за малки и средни предприятия на Българската фондова борса, чрез който малки, бързо растящи фирми без дълга финансова история да набират капитал през опростена процедура.
– Нулева ставка на данък „Печалба“ за 2 години за предприятия, създадени от предприемачи до 35 г., които в рамките на 24 месеца да създадат минимум 5 работни места и реализират оборот до 150 000 лв.
– Създаване на нови финансови инструменти от държавата и общините, които ще осигурят дългосрочно финансиране на важни инфраструктурни обекти, останали извън европейско финансиране, чрез публично-частни партньорства и инфраструктурни облигации.
– Въвеждане на допълнителни мерки за социална защита от цените на електроенергията, с цел подпомагане на най-уязвимите социални групи;
– Закон за храните. Насърчаване на българските производители на храни, на земеделците и на животновъдите чрез пакет от специални мерки.
– Приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция
– Средствата в бюджета да достигнат: за образование – 5% от БВП, а за научно-изследователска дейност – 1% през 2020 г.
– Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя. Включване на учителската професия в списъка на регулираните професии. Осигуряване на съвременно материално оборудване за спорт в училищата.
– Постепенно постигане на 1% от БВП в държавния бюджет за функция „Култура“.
За реализацията на всички тези приоритети се изисква воля, умение за договаряне с политическите партньори и искрено желание за промяна. Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с „БСП за БЪЛГАРИЯ“, № 10 в бюлетината и преференция 10.
Ще работя за реализацията на заложени в предизборната платформа на „БСП за България“ приоритети, защото считам, че това е пътят, по който страната ни трябва да се развива.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.