Минка Сърнешка: Не се подлъгвайте от обещания, които никога няма да бъдат изпълнени

"Не се подлъгвайта от обещания, които никога няма да бъдат изпълнени", призова в специално обръщение към пловдивчани кандидатът за народен представител Минка Сърнешка, която е поставена под №10 в листата на "БСП за България" в 16 МИР. Ето и пълният текст на обръщението на дамата с №10 в интегралната бюлетина с №10:

"До края на предизборната кампания остава само един ден - петъчният. Имаме по-малко от 48 часа, за да си направим равносметка, за това кой какви предложения предлага за стабилизация на страната ни и за Пловдив като част от България. Дали изпълнението им е възможно и дали обещанията не са само популизъм, целящ да събере повече гласове. Нека гласът на разума ви води, но не забравяйте и повелите на сърцето си. Не се подлъгвайте от сладки обещания, които никога няма да бъдат изпълнени.

Затова припомням основните приоритети, които БСП ще отстоява в следващото Народно събрание:

- Специално законодателство за публичните предприятия - с над 50% държавно или общинско участие. Гарантиране на приходи в държавния и общинските бюджети.

- Нов модел на финансиране на български предприятия. Създаване на фонд "Индустрия" с начален капитал от 500 млн. лв. за дялово финансиране на предприятия, изпълняващи определени критерии.

- Създаване на фонд "Иновации" с начален капитал от 150 млн. лв. за фокусирана подкрепа на млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки.

- Подкрепа на инициативите на ЕК по създаване на Съюз на капиталовите пазари - опростяването на изискванията за проспектите за малки и средни предприятия.

- Създаване на отделен сегмент за малки и средни предприятия на Българската фондова борса, чрез който малки, бързо растящи фирми без дълга финансова история да набират капитал през опростена процедура.

- Нулева ставка на данък "Печалба" за 2 години за предприятия, създадени от предприемачи до 35 г., които в рамките на 24 месеца да създадат минимум 5 работни места и реализират оборот до 150 000 лв.

- Създаване на нови финансови инструменти от държавата и общините, които ще осигурят дългосрочно финансиране на важни инфраструктурни обекти, останали извън европейско финансиране, чрез публично-частни партньорства и инфраструктурни облигации.

- Въвеждане на допълнителни мерки за социална защита от цените на електроенергията, с цел подпомагане на най-уязвимите социални групи;

- Закон за храните. Насърчаване на българските производители на храни, на земеделците и на животновъдите чрез пакет от специални мерки.

- Приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция

- Средствата в бюджета да достигнат: за образование - 5% от БВП, а за научно-изследователска дейност - 1% през 2020 г.

- Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя. Включване на учителската професия в списъка на регулираните професии. Осигуряване на съвременно материално оборудване за спорт в училищата.

- Постепенно постигане на 1% от БВП в държавния бюджет за функция "Култура".

За реализацията на всички тези приоритети се изисква воля, умение за договаряне с политическите партньори и искрено желание за промяна. Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с "БСП за БЪЛГАРИЯ", № 10 в бюлетината и преференция 10.

Ще работя за реализацията на заложени в предизборната платформа на "БСП за България" приоритети, защото считам, че това е пътят, по който страната ни трябва да се развива.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика