На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Минка Сърнешка: Не се подлъгвайте от обещания, които никога няма да бъдат изпълнени

“Не се подлъгвайта от обещания, които никога няма да бъдат изпълнени”, призова в специално обръщение към пловдивчани кандидатът за народен представител Минка Сърнешка, която е поставена под №10 в листата на “БСП за България” в 16 МИР. Ето и пълният текст на обръщението на дамата с №10 в интегралната бюлетина с №10:

“До края на предизборната кампания остава само един ден – петъчният. Имаме по-малко от 48 часа, за да си направим равносметка, за това кой какви предложения предлага за стабилизация на страната ни и за Пловдив като част от България. Дали изпълнението им е възможно и дали обещанията не са само популизъм, целящ да събере повече гласове. Нека гласът на разума ви води, но не забравяйте и повелите на сърцето си. Не се подлъгвайте от сладки обещания, които никога няма да бъдат изпълнени.

Затова припомням основните приоритети, които БСП ще отстоява в следващото Народно събрание:
– Специално законодателство за публичните предприятия – с над 50% държавно или общинско участие. Гарантиране на приходи в държавния и общинските бюджети.
– Нов модел на финансиране на български предприятия. Създаване на фонд “Индустрия” с начален капитал от 500 млн. лв. за дялово финансиране на предприятия, изпълняващи определени критерии.
– Създаване на фонд “Иновации” с начален капитал от 150 млн. лв. за фокусирана подкрепа на млади български инженери и специалисти, които да основават свои фирми и да развиват свои марки.
– Подкрепа на инициативите на ЕК по създаване на Съюз на капиталовите пазари – опростяването на изискванията за проспектите за малки и средни предприятия.
– Създаване на отделен сегмент за малки и средни предприятия на Българската фондова борса, чрез който малки, бързо растящи фирми без дълга финансова история да набират капитал през опростена процедура.
– Нулева ставка на данък “Печалба” за 2 години за предприятия, създадени от предприемачи до 35 г., които в рамките на 24 месеца да създадат минимум 5 работни места и реализират оборот до 150 000 лв.
– Създаване на нови финансови инструменти от държавата и общините, които ще осигурят дългосрочно финансиране на важни инфраструктурни обекти, останали извън европейско финансиране, чрез публично-частни партньорства и инфраструктурни облигации.
– Въвеждане на допълнителни мерки за социална защита от цените на електроенергията, с цел подпомагане на най-уязвимите социални групи;
– Закон за храните. Насърчаване на българските производители на храни, на земеделците и на животновъдите чрез пакет от специални мерки.
– Приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция
– Средствата в бюджета да достигнат: за образование – 5% от БВП, а за научно-изследователска дейност – 1% през 2020 г.
– Поетапно и справедливо увеличаване на заплащането на труда на учителя. Включване на учителската професия в списъка на регулираните професии. Осигуряване на съвременно материално оборудване за спорт в училищата.
– Постепенно постигане на 1% от БВП в държавния бюджет за функция “Култура”.
За реализацията на всички тези приоритети се изисква воля, умение за договаряне с политическите партньори и искрено желание за промяна. Не забравяйте, че ПРОМЕНИТЕ идват с “БСП за БЪЛГАРИЯ”, № 10 в бюлетината и преференция 10.
Ще работя за реализацията на заложени в предизборната платформа на “БСП за България” приоритети, защото считам, че това е пътят, по който страната ни трябва да се развива.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.