Минута мълчание за загиналите в атентата

Къде бяхте? Сигурна съм, че всеки от нас може да отговори къде е бил преди пет години и как е научил ужасната вест. Още помня всяка минута след съобщението…Няколко часа по- късно вече бях лично свидетел на покъртителната трагедия, която промени завинаги живота на 6 семейства.

Това каза посланичката на държавата Израел- Ирит Лилиан по време на възпоменателна церемония вчера на Летище Бургас, на която бяха отбелязани 5 години от атентата на аеропорта. Около 17 часа тогава терорист се взриви до автобус с израелски туристи. Петима от тях, както и българският шофьор, загинаха. 40 души бяха ранени.

Единствено чрез непрекъснат диалог, обмяна на информации и ноу хау може да се противопоставим на тероризма. Международната общност трябва да продължи да изпраща ясни сигнали отричащи насилието и тероризма като политическо, религиозно или социално средство, каза още посланикът на държавата Израел.

На церемонията присъстваха близки на загиналите, кметът на Бургас Димитър Николов, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, здравният министър проф. Николай Петров, Румяна Бъчварова, Цветан Цветанов и др. официални гости. Церемонията започна точно в 17 часа при засилени мерки за сигурност. Присъстващите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите.

„Благодаря за невидимия синхрон на всички, на българските медици. Един от първите които се отзова бе министърът на здравеопазването който сега е тук. Град Бургас ще продължава да се грижи за този паметник и да е съпричастен към вашата мъка…Целта на тези терористи не бе постигната. Ние не живеем в страх. Надяваме се в най- скоро време те да получат заслуженото с цялата строгост на българския закон“, каза в словото си кметът на Бургас Димитър Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Dimitar Petrov- или сте много прост, или сте изтъкан от злоба. И в двата случая животът не е песен, а във втория дори се умира рано – от жлъчка.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.