Миню Стайков остава в ареста

Миню Стайков бе докаран в съда в инвалидна количка. Снимка: БНТ

Отмениха паричната му гаранция от 500 000 лева, ще се лекува в МВР болница

Алкохолният бос се чувствал унизен

Алкохолният бос Миню Стайков остава в ареста. Това реши апелативният спецсъд. Преди седмица първоинстанционният съд го пусна срещу 500 000 лева парича гаранция, която сега бе отменена.

Миню Стайков е обвинен като лидер на престъпна група за данъчни престъпления и за незаконно държане на цигари. Според магистратите ако бизнесменът излезе на свобода, може да извърши ново престъпление, тъй като повечето от разпитаните свидетели са негови подчинени, както и че делото е с фактическа и правна сложност.

На 20 декември м. г. стана ясно, че той има мозъчно-съдова болест, която е придружена с пареза. Стайков бе докаран в съда в инвалидна количка. “Моля да потвърдите мярката гаранция, тъй като здравословното ми състояние е тежко, не получавам адекватна лекарска помощ и се чувствам унизен, тъй като не мога да ходя сам в тоалетната”, каза алкохолният бос пред съда. Според вещи лица той не може да се лекува в болницата към затвора. Затова съдът разпореди Стайков да бъде преместен в отделението по неврохирургия в МВР болница.

Синът му - Стайко Стайков, в момента е под домашен арест. Той бе издирван от Интерпол, докато не се появи изненадващо в “Пирогов” с твърдението, че е бил отвлечен. Стайко Стайков е обвинен за участие в престъпната група на баща си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право