Мирела Демирева след 10-ото място в Доха: Не се справих физически и психически

Мирела Демирева остана 10-а в скока на височина на световното първенство по лека атлетика в Доха (Катар). Българката се представи под възможностите си като преодоля 189 см от втори опит, а след това отпадна на 193 см.

„Нещата невинаги се получават – призна сребърната медалистка от Рио 2016. - Днес очевидно не бях най-добрата и не се справих нито физически, нито психически. Няма да хленча и да се оправдавам, провалих се. Сигурна съм, че съм готова за два метра. Основното, на което аз разчитам е техниката, а сега скокът не се получи технически. Причината е, че мислех прекалено много. Уча се. Грешките са си мои. Аз смятам за себе си, че съм се реализирала като спортист, но искам да отида отвъд тази точка.“

Мария Ласицкене пък стана първата трикратна шампионка на планетата в дисциплината, с което изпревари световната рекордьорка Стефка Костадинова. Рускинята, състезаваща се като неутрална, не посмя да атакува върховото постижение на феноменалната българка от 209 см. След успех на 204 см Ласицкене опита да подобри рекорда на своята страна от 208 см, но се провали. Втора също с 204 см и 2 световни рекорда за девойки завърши 18-годишната Ярослава Магучих (Украйна). Тя се отказа от повече опити, въпреки че не беше отпаднала. Бронзът остана за Ващи Кънингам (САЩ, 200 см).

Коментари

Задължително поле