Мирен протест стягат превозвачи на ГКПП-Кулата заради системни опашки

Протест срещу системните опашки и дългото чакане стягат превозвачи на ГКПП-Кулата. Те са планирали в понеделник 29 май от 10 часа да изразят недоволство от ежедневните колони по границата и се надяват да предизвикат нова организация, която да им даде глътка въздух.

"По план протестът ще бъде мирен. Очакваме в понеделник на място да пристигнат представители на гранична полиция, на Агенция "Митници" и на НАП, за да начертаем план за облекчаване на трафика. Ако това не се случи, напълно е възможно да преминем към блокада и гражданско неподчинение", заявиха от Съюза на българските транспортни работници, които организират протеста.

Уведомителни писма вече са изпратени до ОД МВР в Благоевград и до Община Петрич.

На ГКПП-Кулата действително този месец тировете чакат на километрични опашки, но там в момента гръцките гранични власти правят ремонт на едно от трасетата и това се дава като мотив за задръстванията.

Шофьорите обаче не приемат тези оправдания и казват, че трябва  да се подобри организацията на работа на пункта. Най-много време им  отнема паспортния контрол.

Според транспортните работници, на Кулата има възможност да бъдат отворени три трасета с кантари за товарни автомобили. Ако това се случи, преминаването ще бъде улеснено. те подозират, че трасетата не се отварят, тъй като гранична полиция няма ресурс за обслужване на камионите.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България