Боян Биолчев представи повестта си „Преселението“ в Царево

Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Вицепремиерът Захариева: САЩ подобриха офертата за Ф-16, правителството няма да влияе на крайното решение

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Мирен протест стягат превозвачи на ГКПП-Кулата заради системни опашки

Протест срещу системните опашки и дългото чакане стягат превозвачи на ГКПП-Кулата. Те са планирали в понеделник 29 май от 10 часа да изразят недоволство от ежедневните колони по границата и се надяват да предизвикат нова организация, която да им даде глътка въздух.

„По план протестът ще бъде мирен. Очакваме в понеделник на място да пристигнат представители на гранична полиция, на Агенция „Митници“ и на НАП, за да начертаем план за облекчаване на трафика. Ако това не се случи, напълно е възможно да преминем към блокада и гражданско неподчинение“, заявиха от Съюза на българските транспортни работници, които организират протеста.

Уведомителни писма вече са изпратени до ОД МВР в Благоевград и до Община Петрич.
На ГКПП-Кулата действително този месец тировете чакат на километрични опашки, но там в момента гръцките гранични власти правят ремонт на едно от трасетата и това се дава като мотив за задръстванията.
Шофьорите обаче не приемат тези оправдания и казват, че трябва  да се подобри организацията на работа на пункта. Най-много време им  отнема паспортния контрол.

Според транспортните работници, на Кулата има възможност да бъдат отворени три трасета с кантари за товарни автомобили. Ако това се случи, преминаването ще бъде улеснено. те подозират, че трасетата не се отварят, тъй като гранична полиция няма ресурс за обслужване на камионите.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.