Мисията невъзможна за „Манчестър Сити“

 

„Манчестър Сити“ може да спечели впечатляващите 4 трофея в края на сезона. „Гражданите“, които са убедителен лидер във Висшата лига, се класираха за 1/2-финал за Карабао къп след драма с дузпи срещу „Лестър“ за крайното 5:4. Така след 16-те поредни победи „небесносините“ продължават да изумяват от началото на кампанията. Освен това „Сити“ е и на 1/8-финал в Шампионската лига, а тепърва предстоят срещи за Купата на Футболната Асоциация (ФА).

Въпреки убедителното си представяне, мениджърът на тима Хосеп Гуардиола даде да се разбере, че спечелването на каре отличия през кампанията е мисия невъзможна.

„Това е нереално и не е съвсем нормално – обясни испанският спец. - Всеки отбор губи мачове и точки. Най-добре е да се мисли не за трофеите, които можеш да спечелиш, а за следващия мач. Хареса ми как реагирахме след получения в края на редовното време гол. Искахме да продължим напред. Не е възможно да участваш пълноценно в четири турнира с един и същ състав и затова се наложи да внеса някои промени.“

А на Острова вече се питат кои са Тосин Адарабийо, Олександър Зинченко, Фил Фодън, Брахим Диаз, Лукас Нмеча, Демико Дюхейни и Том-Деле Баширу. Шестимата взеха участие в срещата и с изявите си дадоха да се разбере, че „Сити“ може да разчита на свежа кръв от школата.

И докато новата генерация на тима получи шанс за изява, една от основните звезди – Габриел Жезус си заслужи нов договор. Нападателят ще парафира нов 5-годишен контракт с нови параметри, които ще вдигнат заплатата му до 100 000 паунда на седмица. С 30 000 повече от досегашното възнаграждение на бразилеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят