Мистерия с мотивите за самоубийството на полицая в Попово

В пълна мистерия са обвити мотивите за самоубийството на полицая от Попово, който се прострелял смъртоносно в главата със служебния си пистолет в понеделник сутрин, научи „Труд”.

На този етап не се откривали причини в службата, личния живот и здравословното състояние на 45-годишния Димо Д. Била прегледана медицинската документация от болничното лечение на кварталния инспектор, който поддържал доста време температура и имал главоболие. Лекували го с антибиотици и му правили изследвания и в Плевен за инфекциозно заболяване, но такова не било открито. Предстояли му изследвания в София, но той не ги докачал. Не било изключено обаче някой да е стреснал полицая с предположение за тежка диагноза и това да е станало причина да натисне спусъка, въпреки че при аутопсията не били установени болестни изменения на органи.

Както „Труд” съобщи полицейският инспектор, който отговарял за 8 села в община Попово, беше намерен прострелян в личното си „Волво” в понеделник към 7,45 часа. Колата била паркирана на 100 метра от отбивката за кв. Сеячи. Минувач открил окървавения мъж и викнал линейка и полиция, но раненият издъхнал.

Полицаят се прострелял в главата със служебното си оръжие. Не е оставил предсмъртно писмо. Малко преди да се самоубие минал през полицията в Попово и с нищо не показал, че планира фатален изстрел. Говорел, че ще носи болничния си в дирекцията в Търговище и не знае дали ще му удължат отпуска по здравословни причини.

„В недоумение са всички близки и колеги. Не е имал проблеми в работата. Не е бил на пост, който да го вкара в неприятности. С първата си жена е разделен отдавна. Тя дори била в чужбина. После имал приятелка, с която също се разделил, но и това е било преди време. За съжаление оставя едно дете сираче”, коментираха запознати. Категорично било, че става дума за самоубийство, а не за инцидент.

С разследването на трагедията е ангажиран Окръжният следствен отдел в Търговище.  Досъдебното производство е заведено за склоняване или подпомагане към самоубийство, но това е стандартна процедура при такива случаи.

Коментари

Задължително поле