Мистика и хорър с прелестната Елизабет Банкс

Завръщането на Джеймс Гън

„Жив огън” смесва жанровете

„Жив огън” е предстояща премиера с амбицията за умело смесване на жанрове - хорър, мистика и супергеройска естетика. Великолепната Елизабет Банкс е в ролята на майка, която открива извънземно дете (Джаксън А. Дън), приземило се на земята точно като познатия на всички жител на Криптон - Супермен.

Първите материали от филма подсказват какво да очакваме от този проект, преобръщащ представите за иконичния образ на супергероя. Много от кадрите поразително напомнят на историята за Супермен - обстановката в откъснатия от света Канзас, скритите останки в хамбара, развятото от вятъра пране, дори и музиката е в стила на „Човек от стомана”. А в добавка имаме и злокобни хорър моменти като от филм по Стивън Кинг.

Завърналият се в индустрията Джеймс Гън използва официалния си туитър акаунт, за да представи удължения трейлър на продуцирания от него „Жив огън”, който според официалното описание е „радикална субверсия на супергеройския жанр”. Филмът обръща познатия от Супермен сюжет, в който бездетни родители получават „дар от небесата”, но вместо в символ на надежда за човечеството, извънземното дете се превръща в заплаха.

Режисьор на „Жив огън” е Дейвид Яровески („The Hive”), а сценарият е дело на Брайън Гън и Марк Гън. Продуцент е Джеймс Гън („Slither”, „Пазители на галактиката”). В ролите са Джаксън А. Дън, Елизабет Банкс, Меридит Хенгър, Дейвид Денман, Мат Джоунс, Грегъри Алън Уилямс, Дженифър Холанд и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино