Мис Франция 2016 идва в Пловдив

Новата Мис Франция, нейната първа подгласничка и официалният дизайнер на конкурса Пенг Сенпинта се очаква да пристигнат през 2017 г. в Пловдив по време на 14-ото издание на международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ".

Новината съобщи директорът на "Алианс Франсез" Фани Брадинска. На 17 декември (събота) в мултифункционалната зала "Арена" в Монпелие ще се проведе изборът на новата "Мис Франция", който ще бъде излъчван директно по тв канала. Победителката ще бъде избрана измежду 30 финалистки от различните френски региони, като предварителните прогнози са, че с най-големи шансове е представителката и финалистка на региона Поату-Шарант.

Най-големият на Балканския полуостров форум  за шансони "Златен ключ" е събитие, вписано в календара на Световната мрежа на франкофонските фестивали и на Община Пловдив. През последните години фестивалът в града под тепетата се утвърди като втората по важност и мащаби подобна културна проява в Европа след тази в Амстердам.

В момента се изработва и специален телевизионен клип за 2017 г., рекламиращ чрез фестивала и самия град Пловдив, където той се провежда. Излъчването му по най-голямата международна франкофонска телевизия TV5 Monde ще започне през пролетта на 2017-а, съобщиха организаторите на "Златен ключ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България