Митничари заловиха 110 кг марихуана на Дунав мост 2

Служители на Митница Лом откриха край Видин 110 кг марихуана, потулени в кабината на български камион, тръгнал към Германия. Наркотиците са заловени при съвместни действия на българските и румънските митнически и полицейски власти, съобщиха от Агенция „Митници”.

Вечерта на 21 ноември  мобилен екип на Митница Лом със съдействието на полицаи от Граничен участък - Видин, спрели за проверка в района на Дунав мост 2 товарен автомобил, управляван от 24 годишния Х. Г. от София.  По документи камионът превозвал хладилници от България за Германия. Униформените отклонили автомобила за щателна проверка в митническия терминал и го сканирали с мобилен рентген. В кабината на шофьора митничарите открили специално изграден тайник - конструкция от винкел и ламаринени плоскости, които оформяли двойна стена в задната й част.

Скривалището било натъпкано с пакети със суха тревиста маса с мирис на канабис. При направения полеви тест се оказало, че веществото е марихуана. За да не бъде разкрита дрогата от служебните кучета, пратката била обилно поръсена с прах за пране. Общото тегло на намерените в камиона 158 пакета с наркотици е 110,710 кг. Шофьорът е задържан под стража и му е съставен акт. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право