Митничари иззеха нелегален алкохол и тютютн от склад във Враца

Снимка: Агенция "Митници"

205 литра нелегален етилов алкохол в туби и 8,375 кг тютюн за пушене без платен акциз иззеха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към Митница Лом от складово помещение в град Враца, съобщават от Агенция „Митници“.

На 8 февруари 2017 г. митническите служители, съвместно със служители от „Икономическа полиция“ към ОД МВР Враца, извършват проверка в складова база на територията на град Враца. В едно от складовите помещениея са открити при проверката десетки пластмасови туби, пълни с общо 205 литра етилов алкохол с различен цвят и мирис. За алкохола не са представени документи за платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

В същото помещение са открити и найлонови торби, съдържащи общо 8,375 кг нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол. тютюн

Взети са проби за лабораторен анализ на задържаните акцизни стоки. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.