Митничари на Дунав мост-2 заловиха хиляди кутии цигари (СНИМКИ)

Мобилни екипи на Митница Лом предотвратиха незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 5670 кутии с валиден български бандерол, укрити в два микробуса, лек автомобил и товарен камион.

На 29 октомври в района на Дунав мост 2 мобилни екипи на митница Лом извършват проверка на три микробуса и един лек автомобил при които са открити големи количества цигари с български акцизен бандерол, укрити в изградени тайници. 1370 кутии цигари са извадени от тайник под задната седалка на лек автомобил „Форд", с пазарджишка регистрация. 1210 кутии са намерени в сак, укрит под товар от лампи. Други 1620 кутии цигари са извадени от тайник, облицован с ламарина, в микробус пътуващ за Франция.

На 30 октомври товарен автомобил с българска регистрация, превозващ групажен товар от България за Великобритания, е спрян за проверка на излизане от страната през ГКПП Оряхово. При извършения контрол митническите инспектори установяват, че челната стена на ремаркето е двойна и в нея са укрити цигари с валиден български бандерол. Общото количество на незаконно пренасяните цигари е 1470 кутии от различни марки.

При всички от установените случаи, стоката е пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ, в нарушение на европейското и акцизното законодателство. Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. На всички нарушители са съставени актове - както за пренасяните цигари, така и за откритите тайници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България