Митничари откриха контрабандна валута, укрита по тялото на жена

Снимки: Архив

Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирани 100 000 евро, с левовата равностойност от 195 583 лева, укрити по тялото на жена, съобщават от Агенция „Митници“.

Валутата е открита при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция.

На българския митнически пункт шофьорът и неговата спътница – румънски граждани, обявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. Митнически служители от митническа мобилна група са селектирали превозното средство за щателна митническа проверка. При личен преглед на жената, митническа служителка на МП Капитан Андреево открива няколко пачки с евро, укрити около кръста, захванати с ластичния колан на клина. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

Срещу двамата румънски граждани е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас и им е повдигнато обвинение по чл. 251 от Наказателния кодекс. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.