Митничари откриха нелегален казан и над 1 тон ракия в селище край Варна

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха нелегален казан за варене на ракия и иззеха над 1 тон незаконно изварена ракия при проверка в селище край Варна, съобщиха от пресцентъра на Агенция"Митници".

Митническата проверка е извършена на 17 ноември в селище в област Варна по оперативна информация за незаконно изваряване на етилов алкохол. При проверката намират съоръжение за дестилиране на етилов алкохол в работен режим. В съседна постройка в същия имот са открити при проверката пластмасови бидони, съдържащи общо 1100 литра домашна ракия.

За открития етилов алкохол не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Части от съоръжението за дестилиране и бидоните са иззети. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура - Варна.Общо над 2 тона ракия и три нелегални казана за изваряване на етилов алкохол са иззети от служителите на ГД МРР при извършените проверки на територията на ТД Северна морска през последните три месеца.

Коментари

Задължително поле