Митничари откриха 1363 кутии с цигари закопани във Врачанско

363 кутии нелегални цигари, закопани в земята , откриха и задържаха служители от митница Лом, съобщиха от Агенция „Митници”.

Незаконните тютюневите изделия са били намерени при акция на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в склад за градински камъни в област Враца. При огледа митническите служители открили вкопани напълно в земята два пластмасови бидона, които са използвани за тайници и били замаскирани с каменни плочи. В тях били натъпкани 1363 кутии с 27 260 цигари от марките „Corset", "Karelia", "FM", "Calypso", "Compliment" и „R.G.D.", всички без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство в Митница Лом. Заравянето в земята бидони за скривалища за контрабанден тютюн явно е сред новите, но вече разкрити практики на търговците на нелегални цигари, коментират митничари.

В края на миналата година, при проверка в района на Горна Оряховица митническа мобилна група откри пет вкопани в земята бидона, вероятно ползвани за съхраняване на нелегални цигари. В близост до бидоните бе намерен и черен найлонов чувал с 119 кутии цигари без български бандерол, от марките „Roseman" и „Corset".

Коментари

Задължително поле