Митничари под прикритие ловят нелегална ракия в Интернет

Митничари от Лом, представили се за купувачи на домашна ракия, спипаха търговец на нелегален алкохол, който въртял сделки в Интернет.

Само за ден служители на крайдунавската митница заловиха близо 1,5 тона нелегална ракия в Северозападна България, съобщиха от Агенция "Митници". Миналата седмица експерт от мобилните екипи на митница Лом се натъкнал в популярен сайт на обява за продажба на „неограничено количество домашна ракия на цена 6 лева литър”. Митничарят си поръчал 10 литра скоросмъртница и в уречения ден и час на срещата пристигнал 70

годишният Борис Т. от Белоградчик. Дядото носел дамаджана с 11 литра ракия и останал изненадан, когато "купувачът" му поискал документ за платен акциз.

Разследващ митнически инспектор и служители от "Оперативен контрол" на Митница Лом веднага извършили проверката в дома на продавача, където открили още 163 литра етилов алкохол без документи за платен акциз. Общото в къщата на дядото са заловен 174 литра нелегална ракия.

Същия ден служители от "Оперативен контрол" на Митница Лом извършили проверка и на регистриран малък казан в община Оряхово. Там митничарите засекли в казана и жилищни помещения на собственика 1166 литра ракия, която не е била вписан в отчетите и за нея не е плащан акциз.

По двата случая са образувани досъдебни производства в Митница Лом. В последно време търговците на нелегален алкохол напускат сергиите по пазарите и въртят сделки в Интернет, специално обучени експерти обаче дебнат вече и в мрежата, коментираха митничари.

Снимки – Агенция „Митници”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България