Митничари спипаха контрабандни анаболни стероиди на "Лесово"

Задържани са двамата шофьори на автобуса, превозвал стимулиращите препарати

Контрабандни анаболни стероиди са установени при проверка на ГКПП – Лесово. Задържани са двамата водачи на автобуса, с който били превозвани стимулиращите препарати, съобщиха от пресслужбата на МВР.

В хода на гранична проверка на автобус „Темса“ с българска регистрация, пристигнал в късните часове на 5 декември т.г. за влизане в страната "Лесово", гранични полицаи преценили необходимостта от извършване на щателна митническа проверка на превозното средство.

При последвалите действия в автобуса били установени различни количества препарати – общо 174 шишенца с различна вместимост, 267 опаковки с по 100 таблетки и 33 опаковки с по 50 таблетки. На място са били извикани експерти за изясняване вида им.

Двама жители на Разград – А.А. /30 г./, шофирал автобуса, и И.И. – са задържани и конвоирани до ГПУ – Елхово. Превозното средство също е било задържано, пътниците са били прехвърлени на друг автобус.

За случая е уведомена прокуратурата, работата продължава в рамките на образуваното по описа на митническите власти досъдебно производство.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право