Митнически инспектори задържаха над 1700 кутии цигари на ГКПП "Дунав мост"

кутии цигари

Инспектори от Митница Русе проведоха специализирана акция на ГКПП "Дунав мост" и задържаха общо 1726 кутии (34 520 къса) цигари, съобщават от Агенция "Митници".

Една част от задържаните тютюневи изделия са без български акцизен бандерол, а друга част са търговски количества цигари с български бандерол, изнасяни от страната с цел продажба в страни от Западна Европа.

Засечени са два случая на идентични нарушения, при които за пренасяне на стотици кутии цигари, шофьорите не са представили документ.

В единия от случаите за трафика на 700 кутии шофьорът е използвал тайник в двоен под на ремаркето, закачено към лекия автомобил. По двата случая са съставени актове за установените нарушения.

По време на специализираната акция срещу други двама шофьори на камиони, турски и румънски гражданин, са образувани дознания. В различни кухини на управляваните от тях превозни средства те укрили общо около 400 кутии цигари без бандерол. Водачите внесли нелегално на територията на страната закупените от безмитен магазин в Турция тютюневи изделия. И двамата са задържани с прокурорски мерки за 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право