Митнически и полицейски служители задържаха 340 литра нелегален етилов алкохол

340 литра етилов алкохол без документи за платен акциз задържаха при съвместна операция служители на Митница Пловдив и Областната дирекция на МВР в града, съобщиха от Агенция "Митници".

На 11.05.2018 на 137-я километър на автомагистрала Тракия митническите и полицейските служители извършват проверка на лек автомобил с чужда регистрация, управляван от български гражданин, при която се установява, че в багажника на автомобила има 34 туби всяка по 10 литра, пълни с безцветна течност с мирис на алкохол. При извършения полеви тест се установява, че алкохолния градус на течността е 82% vol. Водачът на автомобила представил копия на акцизни декларации, които в хода на разследването се установява, че са фалшиви.

Алкохолът и превозното средство, послужило за извършване на нарушението, са задържани в склад на Митница Пловдив. По първоначални изчисления предотвратена щета за бюджета е близо 3100 лева, представляващи дължимия за стоката акциз. В тези случаи законът предвижда глоба от двойния размер на акциза или близо 6200 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право