Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Митрополит Киприан оглави и Врачанската епархия

Новоизбраният Старозагорски митрополит Киприан ще управлява временно и епархията във Враца, съобщиха от Светия синод на Българската православна църква. Тъй като Врачанският митрополит Калиник е в болница в тежко състояние, до възстановяването му епархията ще се поеме от митрополит Киприан, който, преди да заеме поста си в Стара Загора, е бил викарен епископ във Враца и добре познава делата на епархията, уточняват от Светия синод.

„На 30 ноември Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Калиник постъпи в Правителствената болница по спешност. След направени обстойни изследвания на здравословното му състояние му е направена оперативна интервенция. В момента архиереят се намира в реанимация и започва възстановителен процес след операцията“, пише на сайта на патриаршията.

„По последни данни от болницата той е в съзнание!“, съобщиха свещеници на фейсбук профила на митрополитния храм „Св. Николай“.

Владиката е преживял операция заради рак на дебелото черво, състоянието му е тежко, но постепенно се възстановява, съобщиха лекари от Правителствената болница. Митрополит Киприан заяви, че е посетил владиката в болницата.

Дядо Калиник, който оглавява Врачанската епархия от ноември 1974 г., единствен от владиците не присъства на избора на Старозагорския митрополит Киприан на 11 декември.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.